whatsapp buurtpreventie

 

Huidig aantal deelnemers in groep:

 

185

 

 

 

 

 

Realisatie website:

 

EZ logo 400

 

 

Tips

Doe-het-zelf scan

Om woninginbraken te voorkomen, kunt u nu zelf eenvoudig controleren hoe veilig uw woning is en ontdekken wat u kunt doen om uw veiligheid te verbeteren via de doe-het-zelf scan. Het invullen van de scan duurt ongeveer vijf tot tien minuten. Als u de scan heeft ingevuld, ontvangt u direct een rapportage met een persoonlijk advies.

Om de doe-het-zelf scan te starten klik hierWhatsApp etiquette

Steeds meer wijken hebben een buurtpreventie WhatsApp-groep waarin bewoners elkaar waarschuwen als er onraad dreigt. Helaas gaan deze groepen vaak aan hun eigen succes ten onder. Het wordt druk in de groep en de deelnemers worden overstelpt met appjes die niets met het doel van de groep te maken hebben.
Voor Els Ramaakers-Wenning uit Velsen was de maat vol. In een Facebookgroep meldde zij uit de buurtpreventie WhatsApp-groep Omgeving Ladderbeekstraat te zijn gestapt. "Zolang er niet echt duidelijke regels zijn wat je wel en niet op de app meldt, wil ik niet langer deelnemen", aldus de vrouw. "Mijns inziens werden er gisteravond teveel nodeloze berichtjes verstuurd."

Ergernissen in buurtpreventie WhatsApp-groepen zijn makkelijk te voorkomen. RTV NH belde met een paar (ervarings)deskundigen en zette vijf regels voor een goed appcontact op een rij:

1. Stuur alleen berichten die voor de hele groep zijn
Houd persoonlijke dingen voor jezelf. Andere mensen hebben geen boodschap aan jouw privézaken. Of in Els' woorden: "Goed dat men uitkijkt naar een insluiper, maar dan melden dat je ook je fiets maar op slot gaat zetten, vind ik niet relevant."

2. Houd je aan het onderwerp van de groep
Het onderwerp van een buurtpreventie WhatsApp-groep is de veiligheid in de buurt. "Een dankjewel aan je buurvrouw, omdat ze je heeft toegevoegd, is niet relevant!" aldus Els.

3. Houd het zakelijk
Socioloog Peter Achterberg van de Universiteit van Tilburg zegt hierover: "In WhatsApp-groepen gaan mensen zich al snel anders gedragen dan in het normale sociale leven. De moraal is losser. Aan de andere kant kunnen grapjes snel verkeerd opgevat worden. Het is dus oppassen op wat je zegt, anders zou je er in het echte leven nog wel eens mee geconfronteerd kunnen worden."

4. Stop met smilies en duimpjes sturen
Smilies zijn soms handig om emoties uit te drukken en gewoon leuk voor de lol. Een buurtpreventie-groepsapp is hier niet de juiste plek voor. Als je het alleen kan zeggen met emoticons, zeg het dan niet.

5. Druk niet te snel op enter
Verhalen die in delen doorkomen zijn niet fijn om te lezen. Ook is de kans groter om spelfouten te maken als je te snel op enter drukt. Fouten moeten weer verbeterd worden, wat meer overbodige berichten betekent.

Bron: www.rtvnh.nl


 

Apart meldingsgeluid voor WhatsApp groep

U kunt aan de WhatsApp groep een apart meldingsgeluid koppelen, zodat u direct weet dat het om een buurtpreventie app gaat:

ander geluid groeps app